Geren Çayırları sulanmaya başladı

Çayırbağ Belediye Başkanı Ali Çalışır'ın talimatları doğrultusunda Geren çayırlarınındaki otlakların tekrar hayvancılığa kazandırılması için sulama çalışmalarına başlandı.

Başkan Çalışır, belediye ekiplerinin Gerenler mevkindeki çayırların sulanması için yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Ekipler, 450 metre uzunluğunda kanal açarak içerisinde döşenen borularla sondaj suyunu Geren çayırlarındaki otlak alana ulaştırdı.

Başkan Çalışır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Belediyemize, Geren çayırlarının sulanması ve hayvancılığa kazandırılması için çiftçilerimizden talepler vardı. Hayvan yetiştiricilerimizin bu isteklerini bugün itibaren yerine getirmiş bulunuyoruz. Sulanan Geren çayırlarımız, önümüzdeki aylarda çiftçilerimizin hizmetine girecek. Ayrıca, geçen yıl da sulamasını yaptığımız "Büyük Çayır", "Buzağı Çayırı" ve "Bağardı Çayırı" mevkilerinindeki otlakların bu yıl da yine sulamasına başladık." dedi.

Özlenen Çayırbağ'ın yeşil doğasının tekrar canlandırıldığına dikkat çeken Başkan Çalışır, "Belediye ekiplerimizin sulama çalışmaları ile beldemizdeki bütün çayırlarımızda boylu otlaklar oluşacaktır. Sulaması yapılan bu çayırlarımızda hayvanlarını otlatan çiftçilerimize ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacaktır. Ekiplerimiz de sulama çalışmaları ile otlakların gelişimini sürekli takip edecek. Kasabamızın önemli geçim kaynağı olan hayvancılığı tekrar canlandırmak için çiftçilerimize hizmetlerimiz artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.